Cunoaște-ți Țara

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a desfășurat în anul 2015 faza pilot a programului  Cunoaște-ți Țara”.

Astfel, 5200 de români din Basarabia, în general cu posibilități materiale reduse, au putut să vadă realitățile din Țara-Mamă, să viziteze orașele, mănăstirile, munții, marea, cetățile medievale, și alte obiective turistice sau economice.

Pentru anul 2016 ne dorim să trecem la implementarea la scară largă, asigurând deplasări standard de 3 zile/2 nopți pentru 100000 de basarabeni. Dorim să includem și reprezentanți ai minorităților naționale și să aducem cu precădere oameni din mediul rural.

Obiectivul este major și destul de greu de îndeplinit, dar nu avem la dispoziție alt instrument mai bun de a distruge preconcepțiile existente peste Prut decât contactul direct dintre oameni.

79% din populația Republicii Moldova nu a fost niciodată în România. Unul din punctele care îi separă pe locuitorii celor două state românești este lipsa de informație reală a basarabenilor despre realitățile din România.

Astfel, toți participanții la faza pilot au avut parte de o răsturnare a convingerilor formate de propaganda și manipularea anti-românească, care s-a desfășurat de peste 200 de ani în politica de stat, educație sau mass-media. În urma acestor excursii, participanții s-au convins că  avem aceeași limbă, credință și identitate, că sunt primiți cu ospitalitate și cel mai important, că nu sunt discriminați.

Fiecare grup care a participat la vizitele în România a fost impresionat de direcția în care merge România, de nivelul de trai și egalitatea de șanse pe care o au cetățenii de orice etnie. Mesajul cu care s-au întors în Republica Moldova a reprezentat un puternic imbold pentru exprimarea identității românești a poporului ce trăiește în teritoriul de peste Prut.  

Perioada

May 17th, 2016 - Oct 31st, 2016

Ora

3:00 pm - 8:30 pm

Locatia

România

Cost

Categorie

Etichete

Organizator

Telefon

E-mail

Share This

Layout Settings