A sosit și rândul Ardealului să își exprime susținerea pentru idealul reîntregirii naționale, prin unirea României cu Republica Moldova.

Filiala de la Sibiu a Platformei Civice ACȚIUNEA 2012 organizează duminică, 9 septembrie, de la ora 15:00, Marșul pentru Unirea Basarabiei cu România. Traseul manifestației va avea drept punct de pornire Casa de Cultură a Sindicatelor, va cuprinde Pasajul Dumbrava, Teatru, Aleea Cazarma 90 și va continua pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, până în Piața Mare.

În cadrul evenimentului, participanții vor dezlipi de pe Podul Minciunilor mesaje scrise ale propagandei rusești care neagă identitatea națională a românilor din stânga Prutului, precum ,, Moldovenii și românii sunt popoare diferite”, ,, Limba română vorbită în Basarabia este o limbă inferioară”, ,,În Republica Moldova, românii reprezintă o minoritate de 2%” sau ,, Rusia a eliberat Basarabia de sub ocupație româneasc?” și vor scanda adevărul istoric: ,,Basarabia e România! Basarabia este pământ românesc!”. Prin această acțiune, Sibiul va transforma Podul  Minciunilor într-un Pod de Flori.

Marșul unionist de la Sibiu este menit să îi informeze și să îi sensibilizeze pe ardeleni cu privire la realitățile cotidiene din Basarabia, precum și să rememoreze spiritul, cultura și valorile comune ale aceluiași popor, separat astăzi de o graniță artificială.

Podul Minciunilor din Sibiu este pasarela pietonală care leagă Piața Mică de Piața Huet. Cea mai cunoscută legendă care circulă despre acesta este că podul are urechi și o putere greu de imaginat astfel că, la fiecare minciună auzită, el începe să geamă din toate încheieturile și se prăbușește, aducând mincinosul cu picioarele pe pământ.