Peste 400 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 vor sărbători Marea Unire pe străzile Cetățlii din Alba Iulia. Un număr similar de tineri va cere unirea cu țara la Chișinău, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în fața ambasadei României.  

Cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la realizarea României Mari,membrii organizațiilor din cadrul Acțiunii 2012 vor manifesta în Chișinău și Alba Iulia pentru unirea Republicii Moldova cu România.

  Un tricolor format din fumigene, steaguri înalte de 5 metri cu stemele provinciilor istorice românești precum și “1918” scris din oameni vor fi coregrafiile pregătite în Cetatea Unirii, în afara programului oficial. La Chișinău, pe lângă tradiționalul marș pe bulevardul Ștefan cel Mare, care va începe la ora 16.00 de la Academia de Științe a Moldovei (lângă hotelul Național), coloana de manifestanți va ajunge în fața ambasadei române, unde e pregătit un moment de imagine: jurământ rostit față de Patrie, urmat de intonarea imnului Deșteaptă-te Române.  

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție formată din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.