Platforma civică ACȚIUNEA 2012 organizează în perioada 21-23 octombrie 2011, la București, ȘCOALA DE CULTURĂ ȘI AFIRMARE ROMÂNEASCĂ Prima ediție a școlii are ca beneficiari 80 de tineri originari din Republica Moldova, care se pot înscrie la eveniment online.

Școala de Cultură și Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea și valorificarea potențialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele românești autentice, susținerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural și de proiect, de dezvoltare personală și profesională, precum și prin desfășurarea unor activități aplicative.

Din rândul aplicanților, vor fi selectați 80 de tineri basarabeni: 30 caresunt înscriși la instituțiile de învățământ din România și 50 care studiază sau au studiat în Republica Moldova. Toate cheltuielile (cazare, masă și celelalte care au legătură cu buna desfășurare a evenimentului) vor fi suportate de organizatori. La finalul evenimentului, participanții vor primi diplome de absolvire a cursurilor.

Pentru a aplica la Școala de Cultură și Afirmare Românească doritorii trebuie să trimită până pe 5 octombrie la adresa de email scoala@actiunea2012.ro formularul de înscriere. Pentru a fi siguri că veți fi acceptați, puteți atașa de asemenea și mărturii foto/video ale atașamentului vostru întru susținerea culturii românești.

Update: Pe adresa școlii s-au primit peste 200 de aplicații de participare. Selecția lor a fost foarte grea, fiecărui aplicant i s-a trimis rezultatul pe email. În caz că sunt solicitanți care nu au primit răspunsul, vă rugăm să ne contactați, specificând numărul de confirmare.