Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) a organizat vineri, 6 mai, un flash-mob, pe malul râului Prut cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la Podul de Flori din anul 1990. Evenimentul a avut scopul de a perpetua visul tuturor românilor – libertatea națională românească, precum și de a reaminti ideea existenței unei singure națiuni românești pe ambele maluri de Prut.

Tinerii români basarabeni au aruncat, în mod simbolic, flori pe apa Prutului și au intonat melodii românești. Un colaj de poze de la eveniment:

Colajul are pe fundal melodia Rupe frontiera interpretată de Kryp (cântăreț de hip-hop din Vaslui).

Alexandru Pascal, coordonatorul acestei acțiuni a declarat: ”Podul de Flori este o acțiune memorabilă. Dacă am uita acest eveniment, înseamnă că uităm de cei mai importanți oameni ai neamului românesc care au luptat pentru alfabetul latin, pentru istoria noastră românească. Este imposibil să uiți de Doina și Ion Aldea-Teodorovici, Grigore Vieru, Tudor Gheorghe și toți românii care au dat mână cu mână cu 21 de ani în urmă.”

Dumitru Lazăr, un tânăr licean din Iași a punctat:” Români suntem dintotdeauna, Hora Unirii o știu de mic copil, iar Podul de Flori este simbolul dăinurii veșnice a dorinței de unificare națională.”  

Flash-mobul face parte din campania ADEVĂRATA BASARABIE, care reprezintă cel mai important proiect ATRAG și dorește să creeze noi colaborări între tinerii români de pe ambele maluri de Prut. Evenimentele acestei campaniei sunt parte integrantă a Platformei civice ACȚIUNEA 2012, care desfășoară, pe parcursul anilor 2011 și 2012, manifestări publice de informare și sensibilizare pentru reunirea Republicii Moldova cu România.