podul de flori romanism.ro Platforma Civică “Acțiunea  2012” își exprimă recunoștința și admirația față de actul de unitate națională înfăptuit de către românii de pe ambele maluri ale Prutului în ziua de 6 mai 1990, eveniment care a intrat în istoria națională sub numele „Podul de Flori”.

Din dorința de a relua tradiția inaugurată de către artizanii transformărilor democratice din ambele state românești, de comunicare interumană prin ignorarea frontierei administrative nedrepte de pe Prut, voluntarii „Acțiunii 2012” au realizat o rețea de socializare care poate fi găsită la adresa www.romanism.ro.

Site-ul se prezintă ca o platformă de comunicare între românii de toate vârstele, convingerile politice și cetățeniile. Organizațiile componente „Acțiunea 2012” își exprimă convingerea că site-ul se va transforma într-o punte virtuală care să unească cele două maluri ale Prutului.

Romanism.ro oferă posibilitatea utilizatorilor să își încarce propriile materiale legate de tematica unirii Republicii Moldova cu România, să creeze forumuri, grupuri de discuții și să lege prietenii online. Rețeaua de socializare se va afla timp de o lună în versiunea ”beta”, perioadă în care diferitele probleme tehnice care pot apărea la în cazul unui proiect de asemenea amploare vor fi ajustate.